Travel

Marrakesh

Ik wilde heel graag nog een keer terug naar Marrakesh

 

Dit keer ging ik alleen. Ik boekte een ticket, vervoer van en naar het Riad en dus de overnachtingen in het Riad.  

Het doel was om de stad zelf nog wat beter te leren kennen. Hiervoor heb ik een prive gids in de arm genomen maar ben ik ook alleen op pad geweest. Ik vond het een ideale combi. 

Ik heb heel veel van de stad en omgeving gezien maar ook de tijd gehad om heerlijk op het dakterras van het Riad te relaxen. 

Met de Gids (Hassan Belgousse, zoek ‘m op via Instagram en boek hem rechtstreeks!) heb ik een drietal tours gedaan. Een in de media, een rondom Marrakesh en een richting het Altasgebergte. Alle drie stuk voor stuk aanraders. 

Dagtrip naar het Atlas gebergte:

Hassan kwam mij rond een uurtje of tien stipt op tijd ophalen vlak bij het Riad. We zijn eerst naar een locale markt geweest waar geen toerist te bekennen was. Binnen een half uur sta je wederom in een andere wereld. Daarna zijn we verder door gereden de bergen in. Af en toe stop je om wat locale fabrieken te bezoeken. Het einddoel was een waterval. Die viel eerlijk gezegd een beetje tegen, haha. Maar de dag in zijn geheel was geweldig!

Locale markt buiten Marrakesh
Gids Hassan Belgousse
Atlasgebergte

De lekkerste restaurants die ik heb bezocht

Er zijn er nog zoveel meer. Marrakesh heeft op dat gebied zoveel te bieden.  Ik heb hier, de restaurants waar ik heerlijk gegeten heb, voor je op een rijtje gezet:

 

  • La familia
  • Jardin
  • Soul Food
  • Otto
  • Palais DONHAB (onontdekt pareltje)
  • El Fenn
Soul Food
La Famille
Otto
Le Jardin
Palais DONHAB

Met Hassan de “secret places” van Marrakes ontdekken

Weg van de gebaande paden. Ik houd ervan. Kijk, nu is Marrakesh natuurlijk het hele jaar door druk. Toch zijn er nog plekken waar je zelf niet zo snel komt. Authentiek en soms tot tranen toe geroerd. Zo mooi vond ik het. 

Zelf struinen door de oude medina

Ik begin meteen met een tip. Neem een oude telefoon mee en laat er locaal een simkaart met tegoed opzetten. Je koopt dit in totaal voor 7 Euro. Mits je een local bij je hebt. Anders betaal me misschien wel het driedubbele. Ik heb hiervoor iemand van het Riad gevraagt om mij hierbij te helpen, direct nadat ik de taxi was uitgestapt. Ideaal! Binnen 10 minuten geregeld en onwijs veel plezier van gehad. Google maps laat je namelijk nergens in de steek. Ook niet in de smalste steegjes.

 

Op eigen houtje ben ik dus zelf gaan struinen. Gewoon lekker gaan lopen en af en toe durven afslaan. Dan kom je op de leukste plekjes. Omdat ik de tour al gedaan had kun je je jezelf nu helemaal richten op wat je tegen komt.

Ook heb ik op eigen gelegenheid de Ben Youssef Mosque en het Bahia Palace gedaan. Dat is een keuze. Voor mij was het prima om dit zonder gids maar met een reisgidsje te doen! 

Tip: De restaurants Otto en Famille liggen vlak bij het Palais. Een ideale combi. 

 

“Ondanks wat je misschien hoort in Nederland: Marrakesh is veilig voor een vrouw alleen ”

Wat een ervaring!

Ik was natuurlijk alleen op pad, maar ik heb mijzelf geen moment alleen gevoeld. Natuurlijk is het anders en even wennen. Het voordeel is dat je een aantal dagen geheel je eigen gang kan gaan. Niet iedereen houdt van deze drukte. Mocht je twijfelen. Ik zou het zeker doen. Het gaat makkelijker dan je misschien denkt :-).

‘Ik ga zeker nog een keer terug!

 

Riad Farhan
Riad Farhan
Riad Farhan

Fotografie: Inge van Helden @huizevanhelden Tekst: Inge van Helden

 

“Volg je mij al op Instagram  en Pinterest voor nog meer interieur en lifestyle inspiratie? Dan zie ik je daar. Liefs Inge

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *